Bio-NP wint de Jan Terlouw Innovatieprijs

Feestelijk nieuws! De Bio-NP stikstofstripper heeft de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 gewonnen! Dé prijs voor de meest innovatieve en duurzame ondernemer van Oost-Nederland.


Tijdens het online event The Future of Us – The New World op 8 oktober werd uit de drie genomineerden de winnaar bekend gemaakt. De Bio-NP van CCS Energie-advies sleepte uiteindelijk de prijs in de wacht. Jan Terlouw reikte zelf de prijs uit aan René Cornelissen, eigenaar van CCS Energie-advies. Terlouw noemde de Bio-NP ‘een doorbraak in de stikstofproblematiek’.


Bekijk de livestream; vanaf 02:28:00 komt CCS Energie-advies met de Bio-NP in beeld met direct daarna de prijsuitreiking.
Wat houdt de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 in?

CCS Energie-advies wint naast de prijs zelf een cheque van €10.000 en een jaar lang ondersteuning en media-aandacht om de Bio-NP verder te brengen in de maatschappij. “De prijs helpt ons in onze missie en de technische ondersteuning voor het verminderen van de stikstofdepositie,” aldus René Cornelissen.

Wat doet de Bio-NP?

De Bio-NP stikstofstripper is een technische installatie die de stikstof uit dierlijke mest haalt en vastlegt in een bio-kunstmest. Daarmee ontsnapt de stikstof uit de dierlijke mest niet meer naar de lucht vanuit de opslag of tijdens het uitrijden op het land. Hierdoor dalen de stikstofverliezen en de vermestende stikstofemissie met 70%. De Bio-NP draagt op deze manier aanzienlijk bij aan het verminderen van de stikstofdepositie.

Lees hier meer over de werking van de Bio-NP